Røgekurser

Bacon og røget makrel er kendt og elsket af mange. Nogle tror, at det er noget, man ikke kan lave selv, men stadig flere ved og har erfaret, at  man sagtens kan røge sin egen bacon og meget, meget andet. Laks, mørbrad, kylling, æg, andebryster, kartofler, olie, salt....ja, der er rigtig meget, man kan røge og tilføre en let eller mere markant smag af røg. 

Vores røgekurser har været inspirationen for rigtig mange til at begynde at røge selv. Røgovn eller ej, kuglegrillen kan også bruges.

Vi afholder kurser forår og efterår, hvor man på blot seks timer får en indføring i hele processen fra saltning over tørring til røgning.      
 
Vi afholder røgekurser med op til 12 deltagere, som deles op i grupper af tre personer. Vi røger i tre forskellige ovne samt kuglegrill. Hver gruppe får ansvaret for røgning i to forskellige ovne.  Det er således ikke kun teori - som kursist får du selv ansvaret for optænding, frembringelse af røg og temperaturstyring. 
     
   
Kurser  2020
   
   søndag d. 3/5 og 7/6 og 6/9 - tilmelding gennem www.aofsilkeborg.dk
  

      
           
Kursusted:
 Funder Skovvej 221, Funder, Silkeborg
Evt. overnatning i forbindelse med kursus se: www.bbsilkeborg.dk  

Kan du selv samle kursister til et helt hold, eller synes du, det kunne være spændende at invitere vennerne til en fødselsdag ud over det sædvanlige, så er du velkommen til til at kontakte os med henblik på at lave en specialaftale om et kursus. Det er også meget velegnet til teambuilding. Et sådant kursus kan også indeholde lækre retter tilberedt over bål.   


 

- Et kursus hvor du selv skal i aktion


Røgekurset varer 6 timer. Vi starter kl.9.00 og slutter ca. kl.15.00 efter at have spist os mætte i dagens frembringelser af røgvarer - fisk, bacon, mørbrad, ost og meget andet.

 

 
Alle vores kursister har givet udtryk for, at de har fået megen viden, stor inspiration, lyst til selv at røge, og ikke mindst haft en voldsomt hyggelig dag.  

...og vil du studere god gammeldags røgning af sild på Bornholm, så besøg Hasle Røgeri http://www.hasleroegeri.dk/ eller se vores lille video på http://youtu.be/ELxwYJFTtBo
  
Byg din egen røgeovn - se under fanebladet RØGEOVN


 For køb af røgeovne henviser vi til www.danishoutdoor.dk, www.tbsgrillshop.dk og http://baalteknik.dk