Meget mere end mad

Både bålet og samværet varmer

Med bogen Bål - mad og samvær vil vi gerne inspirere læseren til at trække familien ud af køkkenerne og i stedet samlen den om bålet, når maden skal laves. Det tager tid at lave mad over bål. Vi tvinges ned i tempo, og mens bålet buldrer, eller de stille gløder varmer, og maden dufter, sidder vi og opnår den ro og fred, som hverdagen sjældent er præget af. At lave mad over bål er ikke en opgave for mor eller far alene, her kan alle yde et vigtigt bidrag. 

Bogen rummer mange tips og vejledning i, hvordan man avancerer fra snobrød til de lækreste retter. Der er  anvisning på, hvordan man bygger sin egen simple pizzaovn.  Der er opskrifter og inspiration til eksperimenter. Meget kan laves uden de store investeringer i båludstyr, men for de, der bliver grebet, er der også inspiration til, hvordan en vikingepande og Dutch Oven kan blive centrum for en bålfondue for hele familien eller en rigtig "mandfolkemorgenmad" - Hungry Man Breakfast, som sultne skovarbejdere spiste i de nordamerikanske skove.   

Vinterens komme er ingen hindring for madlavning over bål. En god styrkende suppe eller en dejlig æblegløgg efter en skovtur, eller når juletræet er hentet, kan give varme kinder og ny glød i øjnene.

Beretninger fra Vikinge- og Middelaldermarkeder kan sikkert  også inspirere nogle til et mere aktivt udeliv. Og for dem, der bare er vilde med ild, er der også en anvisning på, hvordan man kan lave sine egne trækul og syde sit eget salt. 


Bogen er udgivet på forlaget niche og er på 112 sider med mange lækre billeder.


Pris 197,-kr - forsendelse 30,-kr

Bogen kan bestilles hos info@lyng-frue.dk